Parkbesökare

Välkommen till en dag i Orsa Grönklitt och Orsa Rovdjurspark.

Kanske är du här utan ett par längdskidor under armarna eller pjäxor på fötterna och vill hitta på något annat? På Orsa Rovdjurspark kan du tillbringa en hel dag med att uppleva mäktiga möten med de vintervakna rovdjuren, titta på konstutställning och lära dig om våra rovdjur.

På parken kan du även gå på någon av de aktiviteter som anordnas: rundvisning, matning och miljöberikning är några av dom. Efter turen kan du kolla in i souvenirbutiken i entrén och ta en fika på Kafé Koppången.

En annan dag kan du passa på att åka hundspann eller ta en tur till Fryksås och njuta av riktiga frasiga våfflor. Efter en dag fylld med upplevelser i naturen och god mat passar det riktigt bra med någon av alla massagebehandlingar vi erbjuder.

  • Orsa Rovdjurspark  

  • Vinterguidning  

  • Rovdjurscentrum  

Orsa Rovdjurspark

Isbjörn, sibirisk tiger, varg och lodjur är några av de vintervakna djuren på Orsa Rovdjurspark. Passa på att ta en vinterguidning och följ med en djurskötare så lär du dig massor om rovdjuren! 

Isbjörnarna 2 - original (65211).jpg

Vinterguidning

Vinterguidning i Orsa Rovdjurspark, Följ med på en guidad tur i parken där det berättas om de vintervakna djuren och om björnarna som sover.

kOkhv - original (65244).jpeg

Vardagar kl. 13.00, (v.52,1,7,8,9, påsk.)

Vuxna 100 kr och barn 50 kr, entré tillkommer. Samling i Rovdjurscentrum. Bokas i Gästcenter senast dagen innan

Rovdjurscentrum

Rovdjurscentrum och Designtorg Trä är en fantastisk anläggning, som samtidigt utgör entrén till Orsa Rovdjurspark. Här finns det utställningar, föreläsningar och filmvisning med temat rovdjur samt trä som material i konst- och byggnadsmaterial. Många berörs av rovdjur. Utställningen om rovdjur är en upplevelse i sig och ger dig på ett spännande sätt kunskap och information om våra rovdjur. I Rovdjurscentrum finns även ett filmrum och många interaktiva lek- och lärstationer.

Den 1 500 kvm stora byggnaden är i sig ett utmärkt och intressant besöksmål. Här finns möjligheter att lära mer om våra djur och inspireras till skapande i trä.

I flera år har Rovdjurscentrum producerat utställningar för barnen. Varje år förnyas utställningen och här berättas spännande fakta om rovdjur och natur för barn. Här får du känna på, fotografera dig med en björn, se vargar på nära håll och ta del av spännande kunskap och fakta om våra rovdjur.

Tänk på att hundar och andra husdjur inte får följa med in i byggnaden eller i parken.

Tips för besökare

  • Souvenirbutik  

  • Skyttesimulator  

  • Kafé Koppången  

  • Pulkabacken  

  • Hundspann  

  • Grönklitt spa  

Souvenirbutik

Välkomna till souvenirbutiken. Här finns det många fina souvenirer. Vi har även fyllt butiken med lokaltillverkade inredningsartiklar, böcker och mycket mer. Du hittar butiken i entrén.

9be5d8e48824cf822cdcc157ff9be73f_d735b5e2ef59c88be4a63bbb2c9723d3.jpg

Skyttesimulator

Oavsett om du är nybörjare eller pricksäker jägare kan du här testa dig i en toppmodern skyttesimulator!
Här prövas du i flera olika animerade scener med allt från björn, älg och vildsvin till ripor, änder, fasaner och harar. Vill du skjuta lerduvor kan du välja mellan trap, nordisk trap, dubbeltrap, sporting och skeet.

Testa en helt ny och spännande aktivitet eller ta chansen att med eget vapen få hjälp att analysera ditt skydde och bli ännu bättre.

_28I1902.jpg

En timmes skytte på egen hand kostar 600 kr/grupp och med instruktör 750 kr/grupp. Lämpligast är att vara mellan 4 och 8 personer för en timmes pass. Kontakta Josefin Rytter på josefin.rytter@orsarovdjurspark.se för frågor och boka på telefon 0250–462 07.

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en gofika. Här finns kaffe, te, varm choklad, fikabröd och mumsiga mackor. Du hittar kafét i entrén.

_28I2057.jpg

Pulkabacken

Pulkabacken ligger på bekvämt gångavstånd från Orsa Rovdjurspark. Glöm inte att ta med pulka, snowracer eller tefat!

_28I3217.jpg

Hundspann

Känn draget av den kalla vinterluften nypa dig i kinderna medan hundarna drar dig sittandes i släden. Här kan det gå undan!

Grönklitt spa

Vare sig du åkt skidor en hel dag eller känner dig stel så är varmt välkommen till vår massage och spa. Här finns behandlingar som är välgörande för både kropp och själ. För dig eller ditt kompisgäng. Vi ordnar gärna med frukt, smoothie eller sallad.

Tips på boende

Pris fr.
3 395:-

DJI 0049 - original (161428).jpg

Centrumbyn

Centrumbyn består av traditionella fjällstugor med mysiga innergårdar och har ett läge mitt emellan skidspår, centrum och Längdcentrum.

Priser gäller 4-bäddsstuga  vecka 3 tors-sön

Pris fr.
27 805:-

DSC_5265_limbygarden.jpg

Limbygården

Majestätiskt i kanten av Bananen ligger Limbygården med plats för hela storfamiljen eller kompisgänget i en stuga. På andra sidan vägen börjar längdspåren och vildmarken.

Priser gäller 24 bäddar i Limbygården vecka 2 sön-tors

Pris fr.
6 995:-

Stuga 1 - original (93815).jpg

Blåbärsbyn

I sluttningen på väg mot toppen ligger Blåbärsbyn. En blandning av stugor och lägenheter/parhus på bekvämt gångavstånd till alpinbackarna och spåren på östrasidan. Utsikten över anläggningen, Rädsjön och Siljan ingår.

Priser gäller 8-bäddsstuga vecka 13 tors-sön

Pris fr.
10 895:-

P1020491_toppbyn.jpg (1)

Toppbyn

Utsikten över Orsasjön och Siljansbygden är svårslagen från Toppbyn. Det gäller även läget i direkt anknytning till backar och spår samt gångavstånd till Orsa Grönklitts centrum och barnområdet.

Priser gäller 6-bäddsstuga v7 sön-sön

Pris fr.
2 995:-

DSCF3921_rovdjursbyn.jpg

Rovdjursbyn

Utsträckt i sluttningen från centrum och österut ligger Rovdjursbyn. Längdspåren går rakt igenom området och Rovdjursliften tar de flesta direkt till Bananen och alpinområdet.

Priser gäller 6-bäddsstuga vecka 12 sön-tors 

Pris fr.
3 995:-

DSCF3932_skogsbyn.jpg

Skogsbyn

Nybyggda stugor ovanför Råtjärn med utsikt i flera väderstreck. Ligger i anläggningens ytterkant, granne med vildmarken. Nära till transportliftar och glidleder till alpinområdet och längdspåren som slingrar sig runt området.

Priser gäller 6-bäddsstuga  vecka 6 sön -tors