Mat och fika

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och fika upplevelser. Oavsett om det gäller mysig middag eller en fika på språng finns goda alternativ, dessutom kryddat med milsvid utsikt över Siljansbygden.

Här finns det mycket att välja på, ät god mat på restaurang, ta en gofika på Kafé Koppången, beställ en hamburgare i Polargrillen eller ät din egen matsäck. Koka ihop något i stugan av varor från Närlivs. Alla matställen ligger på bekvämt avstånd från pister och spår. Alternativen är många och mat krävs om man ska orka med en hel dag i spår och pister.

Toppstugan

Välkomna in här serveras god lunch och fika dagligen under sommaren!

Ugglan & Björnen

Välkomna till mysiga Ugglan & Björnen, här serveras dagligen en lunchbuffé med flera olika ...

Mat för alla smaker

  • Kafé Koppången  

  • Polargrillen  

  • Rädsjöstugan  

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en gofika. Här finns kaffe, te, varm choklad, fikabröd och mumsiga mackor. Kafé Koppången hittar du vid entrén till Orsa Rovdjurspark.

På tisdagar och fredagar mellan kl. 14:00-15:30. Dukar vi upp för AfterSkiTea, en mumsig fikabuffè. Förbokas via Gästcenter 0772-280 100 eller drop in i mån av plats. Pris: Vuxna 129 kr, ungdom 7-16 år 75 kr, barn 3-6 år 25 kr.

Välkomna in i värmen.

_28I2057.jpg

Polargrillen

Välkomna till Polargrillen som finns i bästa ski-in-läge i Barnbacken. Här finns korv, hamburgare, läsk, kaffe och annat gott till familjevänliga priser. Perfekt för dig som vill få ut mer av skiddagen.

Polargrillen har samma öppettider som liftarna.

Rädsjöstugan

Bjud familj och vänner på en trevlig och annorlunda kväll i vår vackert belägna eldpallkaja vid Rädsjöns strand.

Garanterat mysigt och nog smakar mat som allra bäst när den är lagad över öppen eld och avnjuts i goda vänners lag.

_28I1737.jpg

Pris: 800 kr/halvdag. Bokas genom Gästcenter i Grönklitt, tel: 0250–462 12.

Frågor? Ring oss gärna.

Närlivs och grillplatser

_28I2602.jpg

Närlivs

Centralt belägen bredvid Gästcenter finns vår Närlivs. Välkomna till vår lilla matbutik med ett urval av basvaror och de nödvändigaste färsk och kylvarorna.

P1030274.JPG

Matsäck & grillplatser

Omgivningarna runt anläggningen är som gjorda för en härlig matupplevelse utomhus eller i egna små krypin. Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid barnområdet, vid pulkabacken. Värmestuga finns i bottenplan på vandrarhemmet, där det går bra att äta matsäck.