Boendeguide

Välkommen till Orsa Grönklitt, här finner du en plats som passar dig.

För dig som har Orsa Grönklitt som en ny bekantskap eller kanske var här för många år sedan vill vi ge en snabb och enkel översikt med vår boendeguide. Vi har samlat alla våra boendetyper, områden och dom där små detaljerna som gör att just ni skall få en förståelse vad som väntar.

Kanske är det den mysiga stugan med skogen runt knuten ni drömmer om, eller den smidiga lägenheten bredvid backen eller spåret som är det bästa. Oavsett önksemål så hoppas vi att ni lättare hittar rätt längre ned på sidan. Har ni frågor? Tveka inte att höra av er till bokningen på 0772-280 100 eller maila bokning@gronklittsgruppen.se så hjälper vi er.

Här finner ni information om vart områden ligger i förhållande till skidbackar och längdspår tillsammans med en kortare sammanfattning om området.

ikon Gästcenter, uthyrning och restaurang Ugglan & Björnen.
ikon Längdcentrum är butiken vid spåret. Här finns längdskidskola, verkstad och längdbutik
ikon Alpinområde.
ikon Entré Rovdjursparken.
ikon Toppstugan, en restaurang belägen på 561 meters höjd över havet och här får du njuta av våran härliga meny till utsikten över Siljan.
Här kan du ladda ner en mer detaljerad översiktskarta med nummer på husen
OrsaGrönklitt_Boendeområde_webb.jpg

Vart vill du bo?

  • Centrumbyn  

  • Blåbärsbyn  

  • Skogsbyn  

  • Toppbyn  

  • Rovdjursbyn  

Centrumbyn

Byn består av traditionella fjällstugor med mysiga innergårdar och har ett läge mitt mellan skidspår, centrum och Längdcentrum.

Blåbärsbyn

I sluttningen på väg mot toppen ligger Blåbärsbyn. Här finns stugor och lägenheter med gångavstånd till backar, spår och vildmarken. Utsikten över anläggningen, Rädsjön och Siljan ingår.

Skogsbyn

I ytterkanten av anläggningen med vildmarken som närmaste granne ligger Skogsbyn. Storslagen natur med vacker utsikt i flera väderstreck, Siljansbygden och den lilla Råtjärnen. Ändå är det enkelt att ta sig till alpinområdet via transportliftar och glidleder.

Längdspåren slingrar sig runt området och finns nära tillhands för en mystur på myren eller mer kuperad längs utsiktsspåret. Skogsbyn är senaste tillskottet vad gäller stugområden och utvecklas snabbt med nya stugor.

Toppbyn

Utsikten över Orsasjön och Siljansbygden är svårslagen från Toppbyn. Det gäller även läget i direkt anknytning till backar och spår samt gångavstånd till Orsa Grönklitts centrum.

Rovdjursbyn

Utsträckt i sluttningen från centrum upp mot Råtjärn ligger Rovdjursbyn. Här finns parhus varvat med fristående stugor med utsikt. Stugspåret går rakt igenom och Rovdjursliften tar de flesta direkt till Bananen.

Vilken typ av boende söker du?

  • Stugor  

  • Lägenhet/parhus  

  • Camping  

  • Vandrarhem  

  • Limbygården  

Stugor

Genuina timmerstugor eller nybyggda moderna parhus med milsvid utsikt. Stugalternativen är många i Grönklitt och är uppdelade i olika områden.

Lägenhet/parhus

Strax nedanför toppen i Orsa Grönklitt med milsvid utsikt över Orsasjön och Siljansbygdens blånande berg ligger våra lägenheter.

Camping

Med ett av Grönklitts bästa lägen i direkt anslutning till backarna och spåren ligger campingen. Som campinggäst har du tillgång till servicehus, vallabod och en mysig eldpallkoja.

Vintersäsongen 2019/2020 är fullbokad!

Vandrarhem

Vandrarhemmet ligger centralt i Grönklitt och är, i och med närhet till spår, backar och vildmarken, en perfekt utgångspunkt för en aktiv semester.

Limbygården

Limbygården är Sveriges största pist och spårnära uthyrningsstuga med plats för 24 nattgäster och är av traditionellt Dalahantverk.